Prodaja opštinskog zemljišta Ulcinj naselje Pinješ

July 2, 2013   | Ngjarjet - Events

Komuna-e-Ulqinit_Opstina-UlcinjJavni poziv za učešće na tenderu za prodaju opštinskog zemljišta

CRNA GORA
OPŠTINA ULCINJ
Komisija za sprovođenje postupka radi
prenosa prava svojine na građevinskom
zemljištu u vlasništvu Opštine Ulcinj
Br.01-2847/2-13
Ulcinj, 25.06.2013.godine

Opština Ulcinj, na osnovu člana 39 i 40 Zakona o državnoj imovini (,,Sl.list CG” br.21/09, 40/11),člana5,7 i 13.Uredbe o prodaji i davanju u zakupstvari u državnoj nimovini (“Sl. list CG”, br. 44/10), Odluke Skupštine Opštine Ulcinj o raspisivanju Javnog poziva za prenos prava svojine na građevinskom zemljištu (Sl.List CG-opštinski propisi br.14/13 od 30.04. 2013.god), nadležna Komisija formirana rješenjem Predsjednika Opštine Ulcinj br.01-2847/13 od 20.06.2013.godine, objavljuje:

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE NA TENDERU ZA PRODAJU OPŠTINSKOG ZEMLJIŠTA

(prikupljanjem ponuda)

1.Predmet prodaje

Predmet tendera je prodaja nepokretnosti u katastarskoj evidenciji označenih kao katastarske parcele br.6502/1 površine 2870 m2, po kulturi voćnjak prve klase, 6502/5 površine 1469 m2 po kulturi voćnjak prve klase, 6502/6 površine 1413 m2 po kulturi voćnjak prve klase, 6502/8 površine 51 m2 po kulturi voćnjak prve klase, što čini ukupnu površinu od 5.803,00 m2 sve sa LN.br.3849 KO Ulcinj,vlasništvo Opštine Ulcinj, koje se nalaze unutar zahvata plana Izmjena i dopuna DUP-A ” Ulcinj-grad” naselje Pinješ.
Kat. Parc. Br. 6502/5 čini urbanističku parcelu br.2, Kat. parcele br. 6502/6 i 6502/8 čine urbanističku parcelu br. 3, unutar zahvata plana Izmjena i dopuna DUP-A ” Ulcinj-grad” naselje Pinješ. Obadvije parcele su predviđene za stanovanje srednje gustine i imaju tretman gradskog građevinskog zemljišta.
Kat. Parc. Br. 6502/1 takođe ima tretman gradskog građevinskog zemljišta i ima namjenu parking prostora za urbanističke parcele br. 2 i 3.
Prenos prava svojine na navedenim nepokretnostima vrši se radi privođenja namjeni predmetne parcele i to radi uređenja prostora u skladu sa namjenom predviđenom Izmjenama i dopunama DUP-a “Ulcinj-grad” naselje Pinješ.

2. Opšti uslovi

Nepokretnosti iz tačke 1 Javnog poziva prodaju se u viđenom stanju, poznate kulture i namjene zemljišta uz početnu cijenu od 200,00€/m2, odnosno 1.160.600,00€ za ukupnu površinu od 5.803,00m2.
Ponuđena cijena za nepokretnosti iz tačke 1. Ovog javnog poziva u iznosu manjem od 200,00 €/m2 smatraće se neispunjenjem tenderskih uslova i neće biti razmatrana.

3.Mjesto, vrijeme i uslovi tender

Pravo učešća na Tenderu imaju sva pravna i fizička lica, domaća i strana, koja otkupe tendersku dokumentaciju, uplate depozit ili dostave bankarsku garanciju, te dostave ponude u skladu sa ovim Javnim pozivom.

Cijena otkupa Tenderske dokumentacije za predmetni Tender iznosi:

Dokumentacija(Listovi nepokretnosti, izvod iz Dup-a) se može dobiti kod Komisije, u roku od pet radnih dana nakon dostave dokaza o uplati iznosa od 200,00€ na žiro račun br.530-2988-70 Opština Ulcinj sa naznakom “Za otkup tenderske dokumentacije”.

Nakon otkupa Tenderske dokumentacije, zainteresovana lica mogu izvršiti uvid u nepokretnost koja je predmet prodaje.

Kontakt osoba za dogovor u vezi obilaska lica mjesta je Predsjednik Komisije

Lica koja namjeravaju da učestvuju na javnom Tenderu dužna su da:

Uplate depozit u iznosu od 10% od početne cijene na žiro račun br.530-2988-70 sa naznakom “Za učešće na tenderskoj prodaji” ili na isti iznos dostave garanciju banke bez prigovora, naplativu na prvi poziv sa rokom važenja 180 dana od dana koji je određen kao rok za održavanje Tendera.
Garancija za ponudu mora biti izdata u formi bezuslovne bankarske garancije i izdate od banke koja ima najmanje BBB kreditni rejting prema Standard and Poor agenciji ili banke koju Komisija odobri na osnovu unaprijed dostavljenog zahtjeva učesnika na Tenderu
Dostave ponudu za kupovinu nepokretnosti sa naznačenom cijenom za nepokretnosti,koja ne može biti manja od početne cijene određene ovim pozivom.

Ponuda obavezno sadrži:
a) za fizička lica:
– ime i prezime ponudjača sa adresom prebivališta odnosno boravišta i brojem kontakt telefona
– matični broj i broj lične karte
b) za pravna lica
– naziv i sjedište pravnog lica
– dokaz o registraciji u privrednom registru ili drugom odgovarajućem registru (rješenje o registraciji, odgovorna lica). Lice koje zastupa firmu u ovom postupku mora imati posebno pismeno ovjereno ovlašćenje.

Prijave za učešće na javnom tenderu , dokumentaciju traženu ovim Javnim pozivom , bankarska garancija ili dokaz o uplati depozita neposredno se predaju u prostorijama građanskog biroa Opštine Ulcinj-Đerđ Kastrioti Skenderbeg od 27.06.2013.godine do 27.07.2013.godine,svakim radnim danom od 11h do 14h ili putem preporučene pošte u zatvorenim kovertama.
Otvaranje ponuda izvršiće se dana 05.08.2013.godine sa početkom u 12:00 časova , u prostorijama Opštine Ulcinj, bul. Đerđ Kastrioti Skenderbeg, u maloj sali Skupštione o čemu se ovim putem obavještavaju ponuđači pa im se druga obavještenja neće slati.
Ako se utvrdi da dva ili više ponuđača sadrže istu ponudu u pogledu cijne najpovoljnijim ponuđačem će se smatrati ponuđač čija je ponuda stigla prva u vremenu.
U roku od 15 radnih dana, od dana usvajanja rezultata Tendera, Tenderska Komisija će pismenim putem obavjestiti ponuđače o rezultatima Tendera(Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača),a prvorangiranom ponuđaču uputiće poziv na pregovore o zaključenju Ugovora.
Učesnici na tenderu imaju pravo prigovora na odluku tenderskoj komisiji u roku od pet dana od dana dobijanja obavještenja o rezultatima tendera. Odluka tenderske komisije po prigovoru je konačna.
Uplaćeni depozit vraća se neizabranim ponuđačima u roku od 20(dvadeset) dana po konačnosti odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, a izabranom ponuđaču taj iznos će biti uračunat u iznos kupoprodajne cijene prilikom zaključivanja ugovora o kupoprodaji.
U slučaju da ponuđač povuče svoju ponudu nakon početka javnog otvaranja ponuda (odnosno poslije 12:00 časova) neće mu se vratiti depozit.
Najpovoljniji ponuđač je dužan da zaključi ugovor o kupoprodaji u roku od 10(deset) dana od dana donošenja odluke o izboru.
Ukoliko najpovoljniji ponuđač ne zaključi ugovor o kupoprodaji u predviđenom roku, gubi pravo na povraćaj depozita. U tom slučaju Opština Ulcinj može da zaključi ugovor o kupoprodaji sa drugorangiranim ponuđačem.
Ponuđač sa kojim se poptpiše Ugovor o kupoprodaji nepokretnosti iz tačke 1 ovog Javnog Poziva će biti obavezan da iznos kupoprodajne cijene uplati u roku određenom u Ugovoru.
Komisija zadržava pravo da izmjeni pojedine odredbe ovog Javnog poziva uključujući i odredbe kojima su propisani određeni rokovi.
Ovaj Javni poziv biće objavljen u dnevnom listu „Pobjeda” , na sajtu opštine Ulcinj www.ul-gov.me i na oglasnoj tabli Opštine Ulcinj.

Za sva pitanja u vezi sa ovim Javnim pozivom , zainteresovana lica mogu kontaktirati Komisiju na navedenoj adresi:

Komisija za sprovođenje postupka radi prenosa prava svojine na građevinskom zemljištu u vlasništvu Opštine Ulcinj.

 

Adresa: Opština Ulcinj, Bul. Đerđ Kastrioti Skenderbeg
Telefon: 030/412-921
Fax:030/412-921
E-mail: gezim.haxhibeti@ul-gov.me

PREDSJEDNIK KOMISIJE
Gëzim Haxhibeti